
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 pęczek
50 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Na 5 minut przed końcem gotowania makaronu dodaj pokrojone szparagi i gotuj razem. Następnie odcedź i pozostaw w cieple.
Krok 2
Na patelni rozpuść margarynę i przesmaż pokrojoną szynkę.
Krok 3
Przygotuj sos Carbonara zgodnie z instrukcją na opakowaniu i wlej następnie na patelnię z szynką. Całość zagotuj.
Krok 4
Na koniec dodaj ugotowany makaron wraz ze szparagami i wymieszaj. Gotowy makaron wyłóż na talerze i posyp startym serem.

Dobra rada:
Jeśli świeże szparagi nie są dostępne, użyj mrożonych lub z zalewy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kremowe penne z szynką i szparagami
Kremowe penne z szynką i szparagami to szybki sposób na obiad. Sprężysty makaron, delikatne szparagi, gotowana szynka i aromatyczny sos carbonara, na bazie jaj, sera, śmietanki i wędzonego boczku, tworzą naprawdę udane połączenie. Zacznij od ugotowania penne – jeśli chcesz, wybierz makaron typu świderki albo kokardki. Podczas gotowania dodaj do niego pokrojone zielone szparagi. Jeśli zdecydujesz się na białe, pamiętaj, że należy je wcześniej obrać i gotować kilka minut dłużej – najlepiej więc od razu dodać je do gotującego się makaronu. W tym czasie przygotuj pozostałą część dania. Podsmaż szynkę pokrojoną w kostkę i dodaj do niej sos – gotuj całość do momentu, aż zgęstnieje i nabierze aksamitnej konsystencji. Do sosu dołącz również gorący makaron, dzięki czemu składniki dobrze się ze sobą połączą. Dokładnie wymieszaj i wyłóż porcje na talerze. Do penne z szynką i szparagami dobrze będzie pasował drobno starty parmezan albo inny twardy i wyrazisty ser. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością!