Krewetki smażone w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w czosnku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, usuń żyłki, opłucz w zimnej wodzie.

Krok 2

Pozostały czosnek podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy i masła*.

Krok 3

Włóż krewetki, smaż po ok. 1,5 min z każdej strony, tak by były różowe i pozbawione przezroczystości.

Krok 4

Usmażone krewetki skrop sokiem z jednej cytryny. Podawaj natychmiast z cząstkami drugiej cytryny, masłem i grzankami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Ząbek czosnku utrzyj z przyprawą Knorr i wymieszaj z krewetkami. Odstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej