Krewetki smażone w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w czosnku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, usuń żyłki, opłucz w zimnej wodzie.

Krok 2

Pozostały czosnek podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy i masła*.

Krok 3

Włóż krewetki, smaż po ok. 1,5 min z każdej strony, tak by były różowe i pozbawione przezroczystości.

Krok 4

Usmażone krewetki skrop sokiem z jednej cytryny. Podawaj natychmiast z cząstkami drugiej cytryny, masłem i grzankami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Ząbek czosnku utrzyj z przyprawą Knorr i wymieszaj z krewetkami. Odstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej