
Składniki
24 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki obierz ze skorupek, usuń żyłki, opłucz w zimnej wodzie.
Krok 2
Pozostały czosnek podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy i masła*.
Krok 3
Włóż krewetki, smaż po ok. 1,5 min z każdej strony, tak by były różowe i pozbawione przezroczystości.
Krok 4
Usmażone krewetki skrop sokiem z jednej cytryny. Podawaj natychmiast z cząstkami drugiej cytryny, masłem i grzankami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Krok 5
Ząbek czosnku utrzyj z przyprawą Knorr i wymieszaj z krewetkami. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej