Krewetki smażone w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetki smażone w czosnku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, usuń żyłki, opłucz w zimnej wodzie.

Krok 2

Pozostały czosnek podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy i masła*.

Krok 3

Włóż krewetki, smaż po ok. 1,5 min z każdej strony, tak by były różowe i pozbawione przezroczystości.

Krok 4

Usmażone krewetki skrop sokiem z jednej cytryny. Podawaj natychmiast z cząstkami drugiej cytryny, masłem i grzankami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Ząbek czosnku utrzyj z przyprawą Knorr i wymieszaj z krewetkami. Odstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej