Krewetki smażone w czosnku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki smażone w czosnku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki obierz ze skorupek, usuń żyłki, opłucz w zimnej wodzie.

Krok 2

Pozostały czosnek podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy i masła*.

Krok 3

Włóż krewetki, smaż po ok. 1,5 min z każdej strony, tak by były różowe i pozbawione przezroczystości.

Krok 4

Usmażone krewetki skrop sokiem z jednej cytryny. Podawaj natychmiast z cząstkami drugiej cytryny, masłem i grzankami. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Ząbek czosnku utrzyj z przyprawą Knorr i wymieszaj z krewetkami. Odstaw do lodówki na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki smażone w czosnku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej