Krewetki w warzywach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki w warzywach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce, posól i zostaw na kilka minut.

Krok 2

Cebulę posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę.

Krok 3

Kiedy cebula się zeszkli dodaj obrane i osuszone krewetki. Duś przez 15 minut.

Krok 4

Dodaj warzywa, olej sojowy, pieprz i sól oraz ocet winny zmieszany ze szklanką wody. Duś pod przykryciem przez kolejne 15 minut.

Krok 5

Podawaj z ryżem albo białym pieczywem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki w warzywach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej