
Składniki
6 łyżek
0.5 sztuki
100 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
0.25 sztuki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
60 gramów
100 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki.

Krok 2
W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krok 3
Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj.

Krok 4
Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krewetki z kaszottem meksykańskim
Jeszcze kilka lat temu owoce morza kojarzyły się z tym, co egotyczne i odległe. Obecnie coraz częściej trafiają na stoły Polaków, zyskując przy tym uznanie i sympatię. Bez wątpienia niekwestionowanym liderem są krewetki, które zachęcają smakiem i przyzwoitą ceną. Jeśli szukasz dania, które w pełni odda smak tych owoców morza, to sięgnij po przepis na krewetki z kaszotto meksykańskim. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów krewetek. Tygrysie, koktajlowe, a może białe? Jakie są Twoje ulubione?
Na jaką okazję?
Spodziewasz się gości? A może organizujesz kolację dla swojej drugiej połówki? Krewetki z kaszotto meksykańskim to z pewnością danie popisowe!
Czy wiesz, że?
Istnieje ponad 2500 rodzajów krewetek, jednak nie każda z nich nadaje się do spożycia.
Dla urozmaicenia:
Krewetki podawaj posypane awokado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.