Krewetki z kaszottem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z kaszottem meksykańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

0.5 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

0.25 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

60 gramów

100 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 2

Krok 3

Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 3

Krok 4

Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki z kaszottem meksykańskimKrewetki z kaszottem meksykańskim

Jeszcze kilka lat temu owoce morza kojarzyły się z tym, co egotyczne i odległe. Obecnie coraz częściej trafiają na stoły Polaków, zyskując przy tym uznanie i sympatię. Bez wątpienia niekwestionowanym liderem są krewetki, które zachęcają smakiem i przyzwoitą ceną. Jeśli szukasz dania, które w pełni odda smak tych owoców morza, to sięgnij po przepis na krewetki z kaszotto meksykańskim. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla wszystkich fanów krewetek. Tygrysie, koktajlowe, a może białe? Jakie są Twoje ulubione?

Na jaką okazję?

Spodziewasz się gości? A może organizujesz kolację dla swojej drugiej połówki? Krewetki z kaszotto meksykańskim to z pewnością danie popisowe!

Czy wiesz, że?

Istnieje ponad 2500 rodzajów krewetek, jednak nie każda z nich nadaje się do spożycia.

Dla urozmaicenia:

Krewetki podawaj posypane awokado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.