Krewetki z kaszottem meksykańskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z kaszottem meksykańskim

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

0.5 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

0.25 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 sztuka

60 gramów

100 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki zamarynuj czosnkiem, chili, częścią oliwy, kolendrą i odstaw na 2 h do lodówki.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 1

Krok 2

W garnku przesmaż na oliwie cebulę. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, pomidory z puszki i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 2

Krok 3

Przesmaż krewetki na oliwie z cukinią, papryką i oliwkami. Podlej winem i odparuj.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 3

Krok 4

Dodaj przygotowane wcześniej kaszotto i wymieszaj. Podawaj posypane avocado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.

Krewetki z kaszottem meksykańskim - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z kaszottem meksykańskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krewetki z kaszottem meksykańskimKrewetki z kaszottem meksykańskim

Jeszcze kilka lat temu owoce morza kojarzyły się z tym, co egotyczne i odległe. Obecnie coraz częściej trafiają na stoły Polaków, zyskując przy tym uznanie i sympatię. Bez wątpienia niekwestionowanym liderem są krewetki, które zachęcają smakiem i przyzwoitą ceną. Jeśli szukasz dania, które w pełni odda smak tych owoców morza, to sięgnij po przepis na krewetki z kaszotto meksykańskim. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla wszystkich fanów krewetek. Tygrysie, koktajlowe, a może białe? Jakie są Twoje ulubione?

Na jaką okazję?

Spodziewasz się gości? A może organizujesz kolację dla swojej drugiej połówki? Krewetki z kaszotto meksykańskim to z pewnością danie popisowe!

Czy wiesz, że?

Istnieje ponad 2500 rodzajów krewetek, jednak nie każda z nich nadaje się do spożycia.

Dla urozmaicenia:

Krewetki podawaj posypane awokado, świeżą kolendrą i cząstkami limonki.