Krewetki zapiekane z tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki zapiekane z tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

20 mililitrów

0.25 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.

Krok 4

Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.

Krok 5

Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej