Krewetki zapiekane z tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki zapiekane z tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

20 mililitrów

0.25 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.

Krok 4

Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.

Krok 5

Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej