
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
20 mililitrów
0.25 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.
Krok 4
Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.
Krok 5
Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej