Krewetki zapiekane z tabasco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki zapiekane z tabasco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

20 mililitrów

0.25 łyżeczki

1 sztuka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.

Krok 2

Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.

Krok 4

Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.

Krok 5

Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki zapiekane z tabasco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej