
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
20 mililitrów
0.25 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.
Krok 4
Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.
Krok 5
Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej