
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
20 mililitrów
0.25 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.
Krok 4
Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.
Krok 5
Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej