
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
20 mililitrów
0.25 łyżeczki
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki oczyść, opłukaj, obierz ze skorupek.
Krok 2
Czosnek zmiażdż, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Krewetki skrop tabasco i sokiem z cytryny oraz dodaj czosnek. Wymieszaj i odstaw.
Krok 4
Do śmietany dodaj ser, żółtko, pieprz i sól.
Krok 5
Krewetki ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej śmietaną z serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez ok. 10 minut, aby krewetki się zarumieniły.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej