Krewetkowy wok przepis – Zobacz na przepisy.pl

Krewetkowy wok

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.

Krok 2

Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.

Krok 3

Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.

Krok 4

Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sernik Oreo
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej