
Składniki
500 gramów
600 gramów
150 gramów
3 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.
Krok 2
Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.
Krok 3
Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.
Krok 4
Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































