Krewetkowy wok przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowy wok

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.

Krok 2

Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.

Krok 3

Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.

Krok 4

Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej