Krewetkowy wok przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowy wok

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.

Krok 2

Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.

Krok 3

Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.

Krok 4

Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej