Krewetkowy wok przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowy wok

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.

Krok 2

Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.

Krok 3

Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.

Krok 4

Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej