Krewetkowy wok przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetkowy wok

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.

Krok 2

Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.

Krok 3

Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.

Krok 4

Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetkowy wok - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Flaki wołowe
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej