
Składniki
500 gramów
600 gramów
150 gramów
3 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj z łyżką suszonych jarzyn, odcedź i odstaw.
Krok 2
Krewetki przelej wrzątkiem i podsmaż na maśle. Dodaj do nich sos sojowy oraz Przyprawę do potraw chińskich i kurkumę.
Krok 3
Dorzuć mrożone warzywa i duś przez 20 minut. Następnie dodaj wodę i przyprawy w razie potrzeby.
Krok 4
Na koniec dorzuć ryż, wszystko dokładnie wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej