Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Gotowana kukurydza w kremowo maślanym sosie
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ze świeżej kukurydzy odkrój nożem ziarenka i gotuj do miękkości. Kukurydzę mrożoną gotuj 1 minutę, zaś konserwową odcedź z nadmiaru wody. Po gotowaniu odcedź kukurydzę i zachowaj 3-5 łyżek wody.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż kukurydzę. Po chwili dodaj paprykę.

Krok 3
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, skrop sokiem z cytryny i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gotowana kukurydza w kremowo maślanym sosie
Przygotowana według naszego przepisu kukurydza w kremowo-maślanym sosie to potrawa godna polecenia nie tylko fanom tego słodkiego warzywa. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wielu dań, zwłaszcza tych wywodzących się z kuchni meksykańskiej, jak np. tacos. Kukurydza podkreśli również smak pieczonych na grillu mięs – drobiowych udek i skrzydełek oraz wołowych steków. Do przygotowania tej potrawy możesz wykorzystać zarówno świeże kolby kukurydzy, jak i mrożone lub konserwowe ziarna. Jeśli wybierzesz pierwszą opcje, najpierw za pomocą ostrego noża oddziel nasiona od kolby. Kukurydzę gotuj do miękkości, po czym odcedź ją i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Po chwili oprósz ją pikantną papryką w proszku, która będzie kontrastować ze słodyczą żółtych ziaren. Błyskawiczny sos w proszku, przeznaczony do warzyw na ciepło, wymieszaj z ciepłą wodą i zalej nim zawartość patelni. Całość dokładnie wymieszaj, a na koniec skrop odrobiną soku z cytryny. Serwuj na ciepło, bezpośrednio po przyrządzeniu. Udanego gotowania!







































