PRZEPISY.PL

Kulebiak

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
25
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • świeża kapusta50 dkg
  • grzyby leśne (suszone lub mrożone)20 dkg
  • cebula2 szt
  • mrożone ciasto francuskie
  • jajko1 szt
    • Krok 1

      Grzyby namocz przez noc w wodzie, ugotuj (aby stały się miękkie) i pokrój w paski.
    • Krok 2

      Poszatkuj kapustę i gotuj w wywarze z grzybów, razem z przyprawami przez 30 minut. Wyjmij grzyby ostudź i odciśnij wodę.
    • Krok 3

      Cebulę posiekaj i usmaż na oleju, dodaj grzyby i pieprz. Wymieszaj z kapustą.
    • Krok 4

      Ciasto rozmroź i ułóż na nim zimny farsz. Zwiń jak roladę. Brzegi zlep.
    • Krok 5

      Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz w temperaturze 200°C ok. 30 minut.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    167
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Średnie
    259
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    48
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    44
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe