Letnie szaszłyki na party w ogrodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnie szaszłyki na party w ogrodzie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.

Krok 2

Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.

Krok 4

Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.

Krok 5

Ogórki kroimy w kawałki.

Krok 6

Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.

Krok 7

Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej