Letnie szaszłyki na party w ogrodzie

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

322

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 pęczek

0.5 pęczka

5 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.

Krok 2

Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.

Krok 4

Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.

Krok 5

Ogórki kroimy w kawałki.

Krok 6

Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.

Krok 7

Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej