Letnie szaszłyki na party w ogrodzie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

432

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.

Krok 2

Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.

Krok 4

Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.

Krok 5

Ogórki kroimy w kawałki.

Krok 6

Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.

Krok 7

Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej