Letnie szaszłyki na party w ogrodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnie szaszłyki na party w ogrodzie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 pęczka

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.

Krok 2

Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.

Krok 4

Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.

Krok 5

Ogórki kroimy w kawałki.

Krok 6

Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.

Krok 7

Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej