
Składniki
6 sztuk
0.5 pęczka
1 sztuka
1 pęczek
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.
Krok 2
Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.
Krok 3
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.
Krok 4
Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.
Krok 5
Ogórki kroimy w kawałki.
Krok 6
Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.
Krok 7
Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej