Letnie szaszłyki na party w ogrodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnie szaszłyki na party w ogrodzie

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 pęczka

1 sztuka

1 pęczek

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzepujemy w miseczce, przyprawiamy solą, pieprzem i rozkruszoną mini kostką czosnkową.

Krok 2

Koper siekamy dość grubo, mieszamy z jajkami.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wylewamy masę jajeczną, przykrywamy przykrywką i smażymy na wolnym ogniu ok 10 min. aż omlet się wysmaży. Zdejmujemy z patelni na deskę do krojenia i studzimy.

Krok 4

Rzodkiewki myjemy i kroimy na pół.

Krok 5

Ogórki kroimy w kawałki.

Krok 6

Zimny omlet kroimy w dużą kostkę.

Krok 7

Na wykałaczki nadziewamy kwadraty omletu, kawałki ogórków i rzodkiewek. Ustawiamy na talerzu i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnie szaszłyki na party w ogrodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej