Makaron po studencku z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po studencku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Odcedź makaron. Tuńczyka z puszki również odcedź (by makaron nie przesiąkł zbytnio tłuszczem), a następnie rozgnieć.

Krok 3

Połącz makaron z rybą, oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr, podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybkie Bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej