Makaron po studencku z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po studencku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Odcedź makaron. Tuńczyka z puszki również odcedź (by makaron nie przesiąkł zbytnio tłuszczem), a następnie rozgnieć.

Krok 3

Połącz makaron z rybą, oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr, podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka w coli
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej