Makaron po studencku z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron po studencku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie.

Krok 2

Odcedź makaron. Tuńczyka z puszki również odcedź (by makaron nie przesiąkł zbytnio tłuszczem), a następnie rozgnieć.

Krok 3

Połącz makaron z rybą, oprósz skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr, podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron po studencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej