Makaron ryżowy na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój młode cebulki w duże kawałki, cebulę w plastry, a marchew w słupki.

Krok 2

Zalej makaron wrzątkiem i odcedź. Gotuj krewetki przez kilka minut.

Krok 3

Rozgrzej olej w woku i wbij do niego jajko. Mieszaj aż zacznie się ścinać.

Krok 4

Teraz dodaj cebulę, marchew, krewetki i makaron. Smaż mieszając przez minutę.

Krok 5

Następnie dodaj sosy, pastę chili i smaż jeszcze przez minutę nie przestając mieszać. Dodaj cebulki i kiełki to wszystko smaż przez 2 minuty.

Krok 6

Potrawę dopraw przyprawą Mini kostki Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szpinak z jajkiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej