Makaron ryżowy na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ryżowy na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój młode cebulki w duże kawałki, cebulę w plastry, a marchew w słupki.

Krok 2

Zalej makaron wrzątkiem i odcedź. Gotuj krewetki przez kilka minut.

Krok 3

Rozgrzej olej w woku i wbij do niego jajko. Mieszaj aż zacznie się ścinać.

Krok 4

Teraz dodaj cebulę, marchew, krewetki i makaron. Smaż mieszając przez minutę.

Krok 5

Następnie dodaj sosy, pastę chili i smaż jeszcze przez minutę nie przestając mieszać. Dodaj cebulki i kiełki to wszystko smaż przez 2 minuty.

Krok 6

Potrawę dopraw przyprawą Mini kostki Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej