
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój młode cebulki w duże kawałki, cebulę w plastry, a marchew w słupki.
Krok 2
Zalej makaron wrzątkiem i odcedź. Gotuj krewetki przez kilka minut.
Krok 3
Rozgrzej olej w woku i wbij do niego jajko. Mieszaj aż zacznie się ścinać.
Krok 4
Teraz dodaj cebulę, marchew, krewetki i makaron. Smaż mieszając przez minutę.
Krok 5
Następnie dodaj sosy, pastę chili i smaż jeszcze przez minutę nie przestając mieszać. Dodaj cebulki i kiełki to wszystko smaż przez 2 minuty.
Krok 6
Potrawę dopraw przyprawą Mini kostki Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej