
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
1 sztuka
0.5 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój młode cebulki w duże kawałki, cebulę w plastry, a marchew w słupki.
Krok 2
Zalej makaron wrzątkiem i odcedź. Gotuj krewetki przez kilka minut.
Krok 3
Rozgrzej olej w woku i wbij do niego jajko. Mieszaj aż zacznie się ścinać.
Krok 4
Teraz dodaj cebulę, marchew, krewetki i makaron. Smaż mieszając przez minutę.
Krok 5
Następnie dodaj sosy, pastę chili i smaż jeszcze przez minutę nie przestając mieszać. Dodaj cebulki i kiełki to wszystko smaż przez 2 minuty.
Krok 6
Potrawę dopraw przyprawą Mini kostki Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej