Makaron ryżowy na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój młode cebulki w duże kawałki, cebulę w plastry, a marchew w słupki.

Krok 2

Zalej makaron wrzątkiem i odcedź. Gotuj krewetki przez kilka minut.

Krok 3

Rozgrzej olej w woku i wbij do niego jajko. Mieszaj aż zacznie się ścinać.

Krok 4

Teraz dodaj cebulę, marchew, krewetki i makaron. Smaż mieszając przez minutę.

Krok 5

Następnie dodaj sosy, pastę chili i smaż jeszcze przez minutę nie przestając mieszać. Dodaj cebulki i kiełki to wszystko smaż przez 2 minuty.

Krok 6

Potrawę dopraw przyprawą Mini kostki Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ryżowy na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej