Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka pokrój na kawałki, podsmaż na patelni, pod koniec smażenia wrzuć na patelnię warzywa - smaż aż do miękkości.

Krok 3

Makaron dorzuć na patelnię, całość zalej fixem do potraw chińskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej