Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku

Autor: Katarzyna Surma

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Kurczaka pokrój na kawałki, podsmaż na patelni, pod koniec smażenia wrzuć na patelnię warzywa - smaż aż do miękkości.

Krok 3

Makaron dorzuć na patelnię, całość zalej fixem do potraw chińskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron stir fry z kurczakiem po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej