Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 gramów

150 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnuszku zagotuj wodę i wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr. Dodaj makaron i gotuj ok. 10 minut. Odcedź.

Krok 2

Mięso wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr, Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i pieprzem. Formuj małe kuleczki i smaż na złoto na oliwie lub oleju. Osusz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na patelnię z cukinią wrzuć makaron i kulki mięsne. Wymieszaj, podgrzej całość na małym ogniu i podawaj ciepłe. Na drugiej patelni zeszklij obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i duś na małym ogniu aż cukinia zmięknie.

Krok 4

Możesz podlać wodą z gotowania makaronu. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej