Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami
średnie
9 osób zapisało

Składniki
130 gramów
150 gramów
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnuszku zagotuj wodę i wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr. Dodaj makaron i gotuj ok. 10 minut. Odcedź.
Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr, Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i pieprzem. Formuj małe kuleczki i smaż na złoto na oliwie lub oleju. Osusz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Na patelnię z cukinią wrzuć makaron i kulki mięsne. Wymieszaj, podgrzej całość na małym ogniu i podawaj ciepłe. Na drugiej patelni zeszklij obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i duś na małym ogniu aż cukinia zmięknie.
Krok 4
Możesz podlać wodą z gotowania makaronu. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej