Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

130 gramów

150 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnuszku zagotuj wodę i wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr. Dodaj makaron i gotuj ok. 10 minut. Odcedź.

Krok 2

Mięso wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr, Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i pieprzem. Formuj małe kuleczki i smaż na złoto na oliwie lub oleju. Osusz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na patelnię z cukinią wrzuć makaron i kulki mięsne. Wymieszaj, podgrzej całość na małym ogniu i podawaj ciepłe. Na drugiej patelni zeszklij obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i duś na małym ogniu aż cukinia zmięknie.

Krok 4

Możesz podlać wodą z gotowania makaronu. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej