Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami
średnie
8 osób zapisało

Składniki
130 gramów
150 gramów
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnuszku zagotuj wodę i wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr. Dodaj makaron i gotuj ok. 10 minut. Odcedź.
Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr, Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i pieprzem. Formuj małe kuleczki i smaż na złoto na oliwie lub oleju. Osusz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Na patelnię z cukinią wrzuć makaron i kulki mięsne. Wymieszaj, podgrzej całość na małym ogniu i podawaj ciepłe. Na drugiej patelni zeszklij obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i duś na małym ogniu aż cukinia zmięknie.
Krok 4
Możesz podlać wodą z gotowania makaronu. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej