Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 gramów

150 gramów

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnuszku zagotuj wodę i wrzuć kostkę Rosołu z kury Knorr. Dodaj makaron i gotuj ok. 10 minut. Odcedź.

Krok 2

Mięso wymieszaj z przyprawą do mięs Knorr, Smażoną cebulką w mini kostkach Knorr i pieprzem. Formuj małe kuleczki i smaż na złoto na oliwie lub oleju. Osusz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na patelnię z cukinią wrzuć makaron i kulki mięsne. Wymieszaj, podgrzej całość na małym ogniu i podawaj ciepłe. Na drugiej patelni zeszklij obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i duś na małym ogniu aż cukinia zmięknie.

Krok 4

Możesz podlać wodą z gotowania makaronu. Dopraw do smaku ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Dodaj pokrojone w paski suszone pomidory.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z mięsnymi kulkami, cukinią i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej