Makaron zapiekany z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z brokułem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

null

300 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Brokuł umyj, podziel na części i ugotuj.

Krok 2

Mięso z kurczaka pokrój w kostkę oprósz ziołami i Delikatem Knorr. Przesmaż Żółty ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj powoli mleko cały czas mieszając. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim wszystkie przygotowane produkty.

Krok 5

Zalej sosem beszamelowym i posyp serem, delikatnie wymieszaj. Zapiecz całość przez około 20 minut w 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej