Makaron zapiekany z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z brokułem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

200 mililitrów

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

null

300 gramów

null

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente. Brokuł umyj, podziel na części i ugotuj.

Krok 2

Mięso z kurczaka pokrój w kostkę oprósz ziołami i Delikatem Knorr. Przesmaż Żółty ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Z masła i mąki przygotuj zasmażkę. Dodaj powoli mleko cały czas mieszając. Dopraw Delikatem Knorr i pieprzem.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem i ułóż w nim wszystkie przygotowane produkty.

Krok 5

Zalej sosem beszamelowym i posyp serem, delikatnie wymieszaj. Zapiecz całość przez około 20 minut w 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej