PRZEPISY.PL

Makaroniki kokosowe

Autor: tommy
  • 30
  • 2
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • wiórki kokosowe1 g
  • cukier1 g
  • cukier waniliowy1 g
  • białka1 g
  • sok z cytryny1 g
  • andruty1 g
  • polewa czekoladowa1 g
    • Krok 1

      Białka ubić na pianę dodając cukier i cukier puder. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu dodać delikatnie wiórki kokosowe. Umyć szprycę i dodać do niej masę. Andruty o długości 4cm. położyć na blaszce, a na nie masę z piany i wiórek kokosowych. Blachę odstawić na kilka godzin żeby makaroniki wyschły. Piekarnik rozgrzać do temperatury 125-150stC i włożyć do niego blaszkę z ciasteczkami na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć blachę i ostudzić ciasteczka. Polewę czekoladową włożyć do garnuszka i rozgrzać na parze. Makaroniki z piany i wiórków kokosowych, jeden po drugim, zamoczyć w czekoladzie do połowy i odłożyć je do wystygnięcia. Podawać gdy czekolada będzie już twarda.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    327
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie
    503
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Średnie
    351
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    3
    Łatwe