Makaroniki kokosowe z polewie czekoladowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaroniki kokosowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę dodając cukier i cukier puder. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu dodać delikatnie wiórki kokosowe. Umyć szprycę i dodać do niej masę. Andruty o długości 4cm. położyć na blaszce, a na nie masę z piany i wiórek kokosowych. Blachę odstawić na kilka godzin żeby makaroniki wyschły. Piekarnik rozgrzać do temperatury 125-150stC i włożyć do niego blaszkę z ciasteczkami na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć blachę i ostudzić ciasteczka. Polewę czekoladową włożyć do garnuszka i rozgrzać na parze. Makaroniki z piany i wiórków kokosowych, jeden po drugim, zamoczyć w czekoladzie do połowy i odłożyć je do wystygnięcia. Podawać gdy czekolada będzie już twarda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej