
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na pianę dodając cukier i cukier puder. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu dodać delikatnie wiórki kokosowe. Umyć szprycę i dodać do niej masę. Andruty o długości 4cm. położyć na blaszce, a na nie masę z piany i wiórek kokosowych. Blachę odstawić na kilka godzin żeby makaroniki wyschły. Piekarnik rozgrzać do temperatury 125-150stC i włożyć do niego blaszkę z ciasteczkami na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć blachę i ostudzić ciasteczka. Polewę czekoladową włożyć do garnuszka i rozgrzać na parze. Makaroniki z piany i wiórków kokosowych, jeden po drugim, zamoczyć w czekoladzie do połowy i odłożyć je do wystygnięcia. Podawać gdy czekolada będzie już twarda.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej