Makaroniki kokosowe z polewie czekoladowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaroniki kokosowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę dodając cukier i cukier puder. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu dodać delikatnie wiórki kokosowe. Umyć szprycę i dodać do niej masę. Andruty o długości 4cm. położyć na blaszce, a na nie masę z piany i wiórek kokosowych. Blachę odstawić na kilka godzin żeby makaroniki wyschły. Piekarnik rozgrzać do temperatury 125-150stC i włożyć do niego blaszkę z ciasteczkami na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć blachę i ostudzić ciasteczka. Polewę czekoladową włożyć do garnuszka i rozgrzać na parze. Makaroniki z piany i wiórków kokosowych, jeden po drugim, zamoczyć w czekoladzie do połowy i odłożyć je do wystygnięcia. Podawać gdy czekolada będzie już twarda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej