Makaroniki kokosowe z polewie czekoladowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaroniki kokosowe

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na pianę dodając cukier i cukier puder. Do ubitej piany dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Po wymieszaniu dodać delikatnie wiórki kokosowe. Umyć szprycę i dodać do niej masę. Andruty o długości 4cm. położyć na blaszce, a na nie masę z piany i wiórek kokosowych. Blachę odstawić na kilka godzin żeby makaroniki wyschły. Piekarnik rozgrzać do temperatury 125-150stC i włożyć do niego blaszkę z ciasteczkami na 30 minut. Po upieczeniu wyjąć blachę i ostudzić ciasteczka. Polewę czekoladową włożyć do garnuszka i rozgrzać na parze. Makaroniki z piany i wiórków kokosowych, jeden po drugim, zamoczyć w czekoladzie do połowy i odłożyć je do wystygnięcia. Podawać gdy czekolada będzie już twarda.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaroniki kokosowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej