Malibu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

10

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

0.75 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

krem:

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na krem oprócz masła połączyć i zostawić na całą noc.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem, oliwą i wodą. Dodać mąkę i proszek. Białka ubić na sztywno, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec. Piec 20-25 min. w temperaturze 180º C.

Krok 4

Ciasto odwrócić do góry dnem i nie zdejmować papieru aż wystygnie. Z chłodnego ciasta zdjąć papier i skroić wierzchnią skórkę. Przekroić na dwie części.

Krok 5

Kasię utrzeć i dodawać po łyżce masę z lodówki. Wyłożyć krem na jedną część ciasta (zostawić dwie łyżki kremu).

Krok 6

Przykryć drugą częścią i posmarować cienko resztą kremu. Posypać wiórkami lub tartą białą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malibu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
3 bit
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - MalibuMalibu

Ciasto przypominające w smaku znany likier kokosowy. Jego przygotowanie jest proste, jednak należy zacząć je przyrządzać już dzień wcześniej, ponieważ składniki na krem powinny chłodzić się w lodowce całą noc. Następnie pozostanie już tylko połączenie ich z margaryną. Tak przygotowaną masą należy przełożyć biszkopt. Pamiętaj jednak, aby wcześniej go wystudzić, żeby masa dobrze się trzymała. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi albo startą białą czekoladą. Ciasto jest delikatne, miękkie, dobrze sprawdzi się szczególnie w lecie, jako deser lub podwieczorek podczas ogrodowego przyjęcia. Słodki, mocno kokosowy, smak można urozmaicić dodatkiem truskawek, jagód lub malin – najlepiej po prostu położyć ich garść obok porcji Malibu. Jeśli planujesz podać ciasto na wyjątkową okazję, udekoruj je listkami świeżej mięty lub jadalnymi kwiatami. Możesz także wykorzystać do pieczenia formę na tort. Przy następnych zakupach nie zapomnij o potrzebnych składnikach i podaj ciasto przy najbliższej okazji. Smacznego.