Marczello

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

177 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

0.75 szklanki

0.25 szklanki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

0.5 szklanki

3 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

1.5 sztuki

2 łyżki

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać dodając po jednym żółtku. Do piany dodać wymieszane i przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć, dodać olej. Piec w formie (24x34 cm) 25 min w temp 160 C. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na pół.

Krok 2

W mleku rozpuścić cukier, czekoladę i batoniki. Wystudzić. Kasię utrzeć z żółtkami powoli dodając wystudzoną polewę na koniec wódkę.

Krok 3

Biszkopt nasączyć sokiem wiśniowym wymieszanym z wódką. Nałożyć krem (trochę zostawić żeby posmarować wierzch), poukładać wisienki i przykryć drugim plackiem i nałożyć resztę kremu. Dowolnie udekorować. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marczello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Marczello
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej