Marmurkowa babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 dekagramów

20 dekagramów

0.5 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię ucieramy na puch.

Krok 2

Dodajemy do utartej Kasi kolejno jaja, cukier, wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia i mleko.

Krok 3

Masa musi być pulchna.

Krok 4

Dzielimy ciasto na dwie części.

Krok 5

Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.

Krok 6

Formę smarujemy Kasią, oprószamy tartą bułką.

Krok 7

Najpierw wlewamy do formy jasne ciasto, następnie ciemne.

Krok 8

Drewnianym patykiem delikatnie zarysowujemy kilka kółek.

Krok 9

Pieczemy 50 min. w temp. 190°C.

Krok 10

Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marmurkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łatwa babka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej