Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
null
1 łyżeczka
null
1 szklanka
300 gramów
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój na 8 kawałków. Oczyść i umyj warzywa.
Krok 2
Cukinię i marchewkę pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Cebulę drobno posiekaj. Warzywami owiń cielęcinę i zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Grzyby dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, dopraw winiakiem i dodaj Bulion grzybowy Knorr i śmietanę. Całość gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Dodaj szałwię i dopraw pieprzem do smaku. Ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Przygotowane medaliony smaż na oleju z każdej strony po 3-4 minuty. Odcedź ugotowany makaron.
Krok 6
Mięso wyłóż na talerze wraz z makaronem. Całość polej sosem grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej