Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

300 gramów

1 sztuka

null

1 łyżeczka

null

1 szklanka

300 gramów

2 łyżki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój na 8 kawałków. Oczyść i umyj warzywa.

Krok 2

Cukinię i marchewkę pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Cebulę drobno posiekaj. Warzywami owiń cielęcinę i zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Grzyby dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, dopraw winiakiem i dodaj Bulion grzybowy Knorr i śmietanę. Całość gotuj jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj szałwię i dopraw pieprzem do smaku. Ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Przygotowane medaliony smaż na oleju z każdej strony po 3-4 minuty. Odcedź ugotowany makaron.

Krok 6

Mięso wyłóż na talerze wraz z makaronem. Całość polej sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kotlety mielone z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej