Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym
łatwe
8 osób zapisało
Składniki
600 gramów
1 sztuka
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
1 łyżeczka
2 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój na 8 kawałków. Oczyść i umyj warzywa.
Krok 2
Cukinię i marchewkę pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Cebulę drobno posiekaj. Warzywami owiń cielęcinę i zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Grzyby dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, dopraw winiakiem i dodaj Bulion grzybowy Knorr i śmietanę. Całość gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Dodaj szałwię i dopraw pieprzem do smaku. Ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Przygotowane medaliony smaż na oleju z każdej strony po 3-4 minuty. Odcedź ugotowany makaron.
Krok 6
Mięso wyłóż na talerze wraz z makaronem. Całość polej sosem grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej