Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym
łatwe
13 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
300 gramów
1 sztuka
null
1 łyżeczka
null
1 szklanka
300 gramów
2 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój na 8 kawałków. Oczyść i umyj warzywa.
Krok 2
Cukinię i marchewkę pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Cebulę drobno posiekaj. Warzywami owiń cielęcinę i zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Grzyby dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, dopraw winiakiem i dodaj Bulion grzybowy Knorr i śmietanę. Całość gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 4
Dodaj szałwię i dopraw pieprzem do smaku. Ugotuj makaron al dente.
Krok 5
Przygotowane medaliony smaż na oleju z każdej strony po 3-4 minuty. Odcedź ugotowany makaron.
Krok 6
Mięso wyłóż na talerze wraz z makaronem. Całość polej sosem grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej