Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżeczka

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój na 8 kawałków. Oczyść i umyj warzywa.

Krok 2

Cukinię i marchewkę pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Cebulę drobno posiekaj. Warzywami owiń cielęcinę i zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Grzyby dokładnie oczyść i umyj. Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, dopraw winiakiem i dodaj Bulion grzybowy Knorr i śmietanę. Całość gotuj jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj szałwię i dopraw pieprzem do smaku. Ugotuj makaron al dente.

Krok 5

Przygotowane medaliony smaż na oleju z każdej strony po 3-4 minuty. Odcedź ugotowany makaron.

Krok 6

Mięso wyłóż na talerze wraz z makaronem. Całość polej sosem grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony cielęce z makaronem w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej