PRZEPISY.PL
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym - autor: Piotr Murawski

Medaliony z indyka w sosie pomidorowym

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
83
osoby dodały do Mniamlisty
83
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • jajka2 szt
  • mąka3 łyżki
  • starty ser żółty100 gr
  • natka pietruszki1 łyżka
  • olej do smażenia6 łyżek
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym – krok 1

Krok 1

W garnku przesmaż cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj pomidory wraz z sosem i bulionetkę Knorr. Całość zagotuj.
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym – krok 2

Krok 2

Jajka wymieszaj z 2 łyżkami mąki, startym serem oraz posiekaną natką.
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym – krok 3

Krok 3

Pierś z indyka pokrój na niewielkie medaliony grubości 1-1,5 cm i oprósz mąką.
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym – krok 4

Krok 4

Kawałki mięsa zanurzaj w przygotowanym jajku i smaż na patelni wyłożonej natłuszczonym pergaminem na złoty kolor z obu stron.
Medaliony z indyka w sosie pomidorowym – krok 5

Krok 5

Przygotowany pomidorowy sos przelej do żaroodpornego naczynia. Na nim ułóż medaliony. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe medaliony podawaj z ziemniaczanym purée lub ryżem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

58
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
94
osoby dodały do Mniamlisty
30''
6
Łatwe
40
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
16
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe