Migdałowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

300 gramów

1 opakowanie

8 sztuk

1 łyżeczka

100 gramów

1 łyżka

100 gramów

600 mililitrów

3 łyżeczki

3 opakowania

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połączyć: Kasię, cukier puder, cukier waniliowy, 8 żółtek i proszek do pieczenia. Podzielić na 2 części i włożyć do lodówki.

Krok 2

Ubić białka, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać, aż piana będzie sztywna. Ciasto wyłożyć na 2 blaszki wyłożone papierem.

Krok 3

Na wystudzony spód wyłożyć winogrona przekrojone na pół i bez pestek. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody. Wystudzić. Tężejącą wylać na owoce.

Krok 4

Ubić kremówkę, pod koniec ubijania dodać żelatynę (wystudzoną, rozpuszczoną w 0,5 szklanki gorącej wody) oraz cukier puder.

Krok 5

Pianę przełożyć na ciasto i posypać płatkami migdałów. Piec w 150 stopniach ok 30 min. Wystudzić.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Migdałowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Napoleonka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej