Mini placuszki po cygańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini placuszki po cygańsku

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Miksujemy w robocie lub ścieramy na tarce na gładką masę. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę i ostrą paprykę jedną łyżeczkę oraz sól i pieprz, dokładnie mieszamy.

Krok 2

Smażymy na patelni malutkie placuszki. Wersja dla leniuchów gotowa mieszanka placków ziemniaczanych Knorr-wystarczy dodac wodę i jedno jajko.

Krok 3

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miseczki posypujemy przyprawami,dodajemy łyżeczkę oliwy,mieszamy i na chwilę odstawiamy.

Krok 4

Pieczarki myjemy, kroimy w płatki i smażymy na patelni. Na końcu smażymy kostkę z kurczaka. Kroimy w paski paprykę konserwową.

Krok 5

Na upieczonym placuszku kładziemy pieczarki, kurczaka oraz paprykę nakładamy drugi placuszek i polewamy ciepłym sosem. Proponuje grzybowy albo pieczeniowy.Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini placuszki po cygańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej