
Składniki
1 łyżeczka
ciasto naleśnikowe:
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
130 gramów
1 łyżka
250 mililitrów
250 gramów
null
50 mililitrów
3 sztuki
0.5 łyżeczki
400 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
Krok 2
Filet z kurczaka pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem masła lub margaryny, podsmaż kurczaka, dodaj czosnek i rozmrożony szpinak, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, smaż przez chwilę i dodaj śmietanę. Gotuj 5 min.
Krok 4
Naleśniki posmaruj farszem i zwijaj w rulonik, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piecu 140C° przez 15 min. Podawaj ciepłe np. z zieloną sałatką.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej