Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

ciasto naleśnikowe:

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

130 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

250 gramów

null

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2

Filet z kurczaka pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem masła lub margaryny, podsmaż kurczaka, dodaj czosnek i rozmrożony szpinak, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, smaż przez chwilę i dodaj śmietanę. Gotuj 5 min.

Krok 4

Naleśniki posmaruj farszem i zwijaj w rulonik, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piecu 140C° przez 15 min. Podawaj ciepłe np. z zieloną sałatką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej