Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

ciasto naleśnikowe:

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

130 gramów

1 łyżka

250 mililitrów

250 gramów

null

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

400 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Za pomocą miksera połącz składniki na ciasto naleśnikowe, smaż cienkie naleśniki na złocisty kolor z obu stron.

Krok 2

Filet z kurczaka pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę z dodatkiem masła lub margaryny, podsmaż kurczaka, dodaj czosnek i rozmrożony szpinak, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem, smaż przez chwilę i dodaj śmietanę. Gotuj 5 min.

Krok 4

Naleśniki posmaruj farszem i zwijaj w rulonik, włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj w piecu 140C° przez 15 min. Podawaj ciepłe np. z zieloną sałatką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej