Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

519 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

474 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

farsz:

400 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

do podania:

4 łyżki

25 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto na naleśniki: w naczyniu połącz mąkę, jajka, mleko, wodę oraz sól – wszystko razem zmiksuj na gładkie ciasto. Naleśniki smaż na rozgrzanej patelni z Ramą z obu stron na złoty kolor.

Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - Krok 1

Krok 2

W kielichu blendera umieść wszystkie składniki farszu: fasolę, ketchup, oliwę, posiekaną cebulę, papryczkę oraz ząbki czosnku i przyprawy. Całość dopraw do smaku Delikatem Knorr i zmiksuj na gładką masę.

Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - Krok 2

Krok 3

Naleśniki posmaruj fasolową pastą i zroluj. Każdy z nich zawiń ścisło w folię spożywczą i odłóż na 30 minut do lodówki. Szczypior sparz krótko we wrzącej wodzie.

Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie roladki odwiń z folii, pokrój na 4-5 cm kawałki. Każdy z nich obwiąż dekoracyjnie szczypiorem i ułóż na półmisku. W miseczce wymieszaj śmietanę z sokiem z cytryny, dopraw do smaku. Gotowe roladki podawaj z dipem.

Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w swojej kuchni znajdziesz świeżą kolendrę – możesz ją pokroić i dodać do farszu.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimnoNaleśniki z pastą z fasoli z majerankiem i kwaśną śmietaną na zimno

Naleśniki z pastą fasolową, podane w formie małych roladek, świetnie sprawdzą się jako przekąska na przyjęciu, zastępująca klasyczne koreczki. Ich przygotowanie rozpocznij od usmażenia naleśników, do których ciasto przyrządzisz z mąki, mleka, wody mineralnej oraz jajek. Wszystkie składniki wymieszaj i smaż naleśniki z obu stron. Pikantne nadzienie przyrządzisz z czerwonej fasoli z puszki, drobno posiekanej cebuli, papryczki chili oraz ketchupu. Wyrazisty, ostry smak farszu zapewnią odpowiednie dodatki: przeciśnięty przez praskę czosnek, suszony majeranek, mielony kumin oraz rozdrobnione w moździerzu nasiona kolendry. Składniki nadzienia umieść w jednym naczyniu i zmiksuj blenderem na gładką masę. Usmażone wcześniej naleśniki posmaruj równomiernie pastą fasolową i zawijaj w rulony. Owiń je ciasno folią spożywczą i wstaw do lodówki – dzięki schłodzeniu zachowają swój kształt i roladki nie będą się rozpadać. Usuń folię i pokrój naleśniki na niewielkie kawałki, każdy z nich obwiązując szczypiorem. Podawaj z dipem z kwaśnej śmietany i soku z cytryny. Smacznego.