Nektarynkowe (ciasto ucierane)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

25 dekagramów

2 łyżeczki

20 dekagramów

3 sztuki

1 opakowanie

3 łyżeczki

1 opakowanie

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukier, Kasię i cukier cynamonowy ucieramy mikserem na gładką masę.

Krok 2

Cały czas ucierając mikserem dodawać po jednym jajku.

Krok 3

Mąkę wraz proszkiem do pieczenia przesiewamy, następnie dodajemy do masy i wszystko dokładnie ucieramy.

Krok 4

Gdy ciasto będzie już gotowe, szykujemy sobie blaszkę oraz nektarynki, które kroimy w plasterki (plasterki mają być średniej grubości).

Krok 5

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Krok 6

Odkładamy dwie duże łyżki ciasta białego, a do reszty dodajemy kakao.

Krok 7

Na blaszkę wyjmujemy ciasto ciemne, następnie układamy nektarynki i posypujemy galaretką i na samym końcu łyżką i widelcem rozkładamy ciasto białe (takie małe kupeczki).

Krok 8

Pieczemy 1 godzinę z tym, że po około pół godziny przykrywamy ciasto papierem śniadaniowym, aby nam się bardzo wierzch się nie przypalił.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nektarynkowe (ciasto ucierane) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej