Owocowy kwartet

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

4 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść w rondelku i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Jabłko, mango i kiwi obierz i pokrój w sporą kostkę.

Krok 3

Dodaj żurawinę i oprósz łyżką mąki.

Krok 4

Jajka utrzyj z cukrem na puch.

Krok 5

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem, kakao i cynamonem.

Krok 6

Do utartych jajek dodaj, ciągle mieszając, mąkę z dodatkami, a następnie rozpuszczoną Kasię.

Krok 7

Do ciasta włóż owoce i delikatnie wymieszaj.

Krok 8

Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 15x29cm i piecz około 60 minut w 180 st. C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy kwartet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej