Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia kurczaka umyj i osusz. Wymieszaj musztardę z miodem i pokruszoną kostka cebulową.
Krok 2
Mięso obtocz w marynacie i wstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 3
Na patelnię parową nalej oliwę i ułóż mięso.
Krok 4
Smaż pod przykryciem około 25 minut, obracając pałeczki w tym czasie 2-3 razy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej