Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia kurczaka umyj i osusz. Wymieszaj musztardę z miodem i pokruszoną kostka cebulową.

Krok 2

Mięso obtocz w marynacie i wstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 3

Na patelnię parową nalej oliwę i ułóż mięso.

Krok 4

Smaż pod przykryciem około 25 minut, obracając pałeczki w tym czasie 2-3 razy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek po cygańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej