Pałeczki kurczaka w marynacie cebulowo-miodowej
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podudzia kurczaka umyj i osusz. Wymieszaj musztardę z miodem i pokruszoną kostka cebulową.
Krok 2
Mięso obtocz w marynacie i wstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 3
Na patelnię parową nalej oliwę i ułóż mięso.
Krok 4
Smaż pod przykryciem około 25 minut, obracając pałeczki w tym czasie 2-3 razy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej