Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami
średnie
5 osób zapisało

Składniki
6 sztuk
100 gramów
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
25 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryżu ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kurki umyć i blanszować 3 minuty, przelać zimną wodą. Z papryki ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne. Do miski wsypać ryż, dodać mięso mielone wołowo-wieprzowe, pokrojoną w kostkę cebulę, blanszowane kurki, skruszone mini kostki Knorr, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać, faszerować masą papryki.
Krok 2
Wstawić papryki do blaszki posypać pieprzem z wierzchu. Podlać szklanką wrzącej wody z dodatkiem bulionu drobiowego babuni z pietruszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i dusić 40 minut, a następnie na 10 minut włączyć jeszcze termoobieg. Wyjąć, podawać ciepłe.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej