Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

100 gramów

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

25 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryżu ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kurki umyć i blanszować 3 minuty, przelać zimną wodą. Z papryki ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne. Do miski wsypać ryż, dodać mięso mielone wołowo-wieprzowe, pokrojoną w kostkę cebulę, blanszowane kurki, skruszone mini kostki Knorr, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać, faszerować masą papryki.

Krok 2

Wstawić papryki do blaszki posypać pieprzem z wierzchu. Podlać szklanką wrzącej wody z dodatkiem bulionu drobiowego babuni z pietruszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i dusić 40 minut, a następnie na 10 minut włączyć jeszcze termoobieg. Wyjąć, podawać ciepłe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana ryżem, mięsem i kurkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej