Pełnoziarniste muffiny bananowe z czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgnieść banany widelcem. Roztopić Kasię. Roztrzepać mikserem jajka z przestudzoną Kasią i rozgniecionymi bananami.

Krok 2

W drugim naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki oprócz czekolady.

Krok 3

Wsypać do masy jajecznej i całość wymieszać tylko do połączenia składników.

Krok 4

Na końcu wsypać kropelki czekoladowe i jeszcze raz delikatnie wymieszać.

Krok 5

Blachę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami.

Krok 6

Napełnić je do 3/4 wysokości.

Krok 7

 Piec 20 minut w temp. 180°C

Krok 8

Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem (powinien być suchy), czy się upiekły. Wystudzić na kracie kuchennej.

Opinie o przepisie

2 osoby oglądają przepis:
Babeczki kokosowe baranki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej