Pieczarki faszerowane mięsem i dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem i dymką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy, obieramy i odcinamy im ogonki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.

Krok 2

Przygotowujemy farsz: mieszamy posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr. Nadziewamy pieczarki.

Krok 3

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką z buraczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej