
Składniki
6 sztuk
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki myjemy, obieramy i odcinamy im ogonki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.
Krok 2
Przygotowujemy farsz: mieszamy posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr. Nadziewamy pieczarki.
Krok 3
Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką z buraczków.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej