Pieczarki faszerowane mięsem i dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem i dymką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy, obieramy i odcinamy im ogonki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.

Krok 2

Przygotowujemy farsz: mieszamy posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr. Nadziewamy pieczarki.

Krok 3

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką z buraczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej