Pieczarki faszerowane mięsem i dymką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarki faszerowane mięsem i dymką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

36 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy, obieramy i odcinamy im ogonki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanej olejem roślinnym.

Krok 2

Przygotowujemy farsz: mieszamy posiekaną dymkę, mięso, jajko, sól, pieprz i przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr. Nadziewamy pieczarki.

Krok 3

Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni. Podajemy z surówką z buraczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki faszerowane mięsem i dymką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej