
Składniki
6 sztuk
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do wrzącej, osolonej wody dodaj sok z obu cytryn i skórkę z jednej.
Krok 2
Obierz listki oregano, a gałązki dodaj do wywaru.
Krok 3
Oczyść kukurydzę i przekrój wzdłuż po czym gotuj w wywarze przez 15-20 minut.
Krok 4
Odsącz. Oliwę zmieszaj z oregano. Upiecz kukurydzę nasionami do dołu. prósz pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej