Souvlaki – szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Souvlaki – szaszłyki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę.

Krok 2

Otrzyj skórkę z cytryny.

Krok 3

Rozgnieć czosnek, gorczycę, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę, przyprawę Knorr i sok z cytryny po czym zmiksuj.

Krok 4

Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej