Souvlaki – szaszłyki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę.

Krok 2

Otrzyj skórkę z cytryny.

Krok 3

Rozgnieć czosnek, gorczycę, rozmaryn, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę i sok z cytryny po czym zmiksuj.

Krok 4

Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej