Składniki
1.5 kilograma
3 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę.
Krok 2
Otrzyj skórkę z cytryny.
Krok 3
Rozgnieć czosnek, gorczycę, rozmaryn, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę i sok z cytryny po czym zmiksuj.
Krok 4
Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej