Souvlaki – szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Souvlaki – szaszłyki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę.

Krok 2

Otrzyj skórkę z cytryny.

Krok 3

Rozgnieć czosnek, gorczycę, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę, przyprawę Knorr i sok z cytryny po czym zmiksuj.

Krok 4

Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej