Souvlaki – szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Souvlaki – szaszłyki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę.

Krok 2

Otrzyj skórkę z cytryny.

Krok 3

Rozgnieć czosnek, gorczycę, rozmaryn, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę i sok z cytryny po czym zmiksuj.

Krok 4

Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej