Souvlaki – szaszłyki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Souvlaki – szaszłyki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

3 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę.

Krok 2

Otrzyj skórkę z cytryny.

Krok 3

Rozgnieć czosnek, gorczycę, tłuczony pieprz i połącz z cytryną. Dodaj oliwę, przyprawę Knorr i sok z cytryny po czym zmiksuj.

Krok 4

Zamarynuj mięso dzień wcześniej. Nabijaj na szpadki i smaż na oliwie lub piecz na grillu. Posmaruj marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Souvlaki – szaszłyki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej