
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
null
null
null
null
1 łyżka
0.5 kilograma
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Smaż je w dużej ilości rozgrzanego oleju, a następnie odsącz. Podawaj udekorowane miętą.
Krok 1
Mięso wyrób z żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Dodaj sos sojowy i pieprz cayenne.
Krok 2
Dodaj łyżkę wody mineralnej dopraw Delikatem Knorr i ponownie wyrób. Wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3
Białko ubij ze szczyptą soli. Następnie delikatnie wyrób z masą mięsną.
Krok 4
Uformuj małe kulki. Obtaczaj je w panierce z sucharków utłuczonych z sezamem i dużą ilością kurkumy.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej