
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
null
null
null
null
1 łyżka
0.5 kilograma
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Smaż je w dużej ilości rozgrzanego oleju, a następnie odsącz. Podawaj udekorowane miętą.
Krok 1
Mięso wyrób z żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Dodaj sos sojowy i pieprz cayenne.
Krok 2
Dodaj łyżkę wody mineralnej dopraw Delikatem Knorr i ponownie wyrób. Wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3
Białko ubij ze szczyptą soli. Następnie delikatnie wyrób z masą mięsną.
Krok 4
Uformuj małe kulki. Obtaczaj je w panierce z sucharków utłuczonych z sezamem i dużą ilością kurkumy.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej