Pikantne kulki mięsne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

null

1 sztuka

null

null

null

null

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Smaż je w dużej ilości rozgrzanego oleju, a następnie odsącz. Podawaj udekorowane miętą.

Krok 1

Mięso wyrób z żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Dodaj sos sojowy i pieprz cayenne.

Krok 2

Dodaj łyżkę wody mineralnej dopraw Delikatem Knorr i ponownie wyrób. Wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Białko ubij ze szczyptą soli. Następnie delikatnie wyrób z masą mięsną.

Krok 4

Uformuj małe kulki. Obtaczaj je w panierce z sucharków utłuczonych z sezamem i dużą ilością kurkumy.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej