
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 łyżki
null
null
null
null
1 łyżka
0.5 kilograma
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 5
Smaż je w dużej ilości rozgrzanego oleju, a następnie odsącz. Podawaj udekorowane miętą.
Krok 1
Mięso wyrób z żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Dodaj sos sojowy i pieprz cayenne.
Krok 2
Dodaj łyżkę wody mineralnej dopraw Delikatem Knorr i ponownie wyrób. Wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3
Białko ubij ze szczyptą soli. Następnie delikatnie wyrób z masą mięsną.
Krok 4
Uformuj małe kulki. Obtaczaj je w panierce z sucharków utłuczonych z sezamem i dużą ilością kurkumy.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej