Pikantne kulki mięsne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne kulki mięsne

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 łyżki

null

null

null

null

1 łyżka

0.5 kilograma

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 5

Smaż je w dużej ilości rozgrzanego oleju, a następnie odsącz. Podawaj udekorowane miętą.

Krok 1

Mięso wyrób z żółtkiem i mąką ziemniaczaną. Dodaj sos sojowy i pieprz cayenne.

Krok 2

Dodaj łyżkę wody mineralnej dopraw Delikatem Knorr i ponownie wyrób. Wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Białko ubij ze szczyptą soli. Następnie delikatnie wyrób z masą mięsną.

Krok 4

Uformuj małe kulki. Obtaczaj je w panierce z sucharków utłuczonych z sezamem i dużą ilością kurkumy.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne kulki mięsne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej