Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 szczypty

150 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

150 mililitrów

200 gramów

1 opakowanie

1 pęczek

8 sztuk

4 listków

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj przyprawy i mięso – smaż do odparowania wody. Dodaj koncentrat pomidorowy i smaż chwilę razem.

Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - Krok 1

Krok 2

Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i wlej ok. 250 ml gorącej wody oraz passatę – kaszę gotuj ok. 15 minut, do momentu aż będzie miękka.

Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie do garnka dodaj odsączona mieszankę meksykańską, całość wymieszaj i dopraw do smaku.

Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - Krok 3

Krok 4

Przygotowane kaszotto nałóż do muszli Tacos i ułóż w naczyniu, w którym będziesz serwować potrawę. Liście sałaty pokrój w cienkie paski, cheddar zetrzyj na tarce o grubych oczkach a pomidory pokrój w drobną kostkę.

Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - Krok 4

Krok 5

Serek połącz z sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj. Gotowe Tacos’y podawaj z przygotowanymi składnikami oraz serkiem. Przed podaniem posyp listkami świeżej kolendry.

Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć innego mięsa, np. indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowinąPikantne Tacos z kaszottem Meksykańskim i wołowiną

Przekąska, którą wystarczy wziąć w dłoń i zjeść ze smakiem? W to hasło zdecydowanie wpisują meksykańskie tacos! Dziś zasmakuj w pikantnych tacos z kaszotto meksykańskim i wołowiną. Palce lizać!

Dla kogo?

Dla każdego, kto lubi ostre smaki – pikantne tacos z wołowiną powinny przypaść do gustu wielbicielom wyrazistych dań.

Na jaką okazję?

Przygotuj imprezę w stylu meksykańskim – niech pójdą w ruch sombrero i tamburyno! Wśród wielu przysmaków nie może zabraknąć tych flagowych dla tego kraju, czyli pikantnych tacos.

Czy wiesz, że?

Tacos to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni meksykańskiej (w smaku i przyrządzeniu bardzo podobne są do burrito). W restauracji najczęściej podaje się je w formie przystawek.

Dla urozmaicenia

Część tacosów możesz przygotować po wegetariańsku – zamiast wołowiny użyj ciecierzycy bądź wędzonego tofu. Też będzie pysznie!