Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-)

Autor: Joanna Lendzion

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

7 łyżek

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 4 jajka utrzepać widelcem z solą,dodać śmietanę i majonez, ponownie utrzepać,dodać sodę wraz z mąką i wymieszać .

Krok 2

Farsz: 6 jajek pokroić w kostkę,doprawić do smaku,solą i pieprzem,dodać pokrojony drobno szczypiorek z cebulką i wymieszać wszystko razem.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą przelewamy połowę ciasta i na to wykładamy farsz jajeczny łyżką,na farsz wylewamy resztę ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godz.do 45 min.w zależności od tego jak wysoki jest omlet,trzeba sprawdzać patyczkiem,pieczemy do momentu,aż się ładnie zrumieni góra,ja piekłam 25 min w formie o średnicy 20 cm:-)

Krok 4

Prosty w przygotowaniu i smaczny,moja pomysłowość w kuchni nie zna granic,upiekłam ten omlet w formie do ciasta od piłki nożnej;-)Upiekłam go na 1 marca,więcej zdjęć na moim fanpagu w komentarzu,podaję link https://www.facebook.com/dziewiona83/photos/a.1055824331158431.1073741828.1055069167900614/1374272185980309/?type=3&theater

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej