Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-)

Autor: Joanna Lendzion

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

7 łyżek

0.5 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: 4 jajka utrzepać widelcem z solą,dodać śmietanę i majonez, ponownie utrzepać,dodać sodę wraz z mąką i wymieszać .

Krok 2

Farsz: 6 jajek pokroić w kostkę,doprawić do smaku,solą i pieprzem,dodać pokrojony drobno szczypiorek z cebulką i wymieszać wszystko razem.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą przelewamy połowę ciasta i na to wykładamy farsz jajeczny łyżką,na farsz wylewamy resztę ciasta i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godz.do 45 min.w zależności od tego jak wysoki jest omlet,trzeba sprawdzać patyczkiem,pieczemy do momentu,aż się ładnie zrumieni góra,ja piekłam 25 min w formie o średnicy 20 cm:-)

Krok 4

Prosty w przygotowaniu i smaczny,moja pomysłowość w kuchni nie zna granic,upiekłam ten omlet w formie do ciasta od piłki nożnej;-)Upiekłam go na 1 marca,więcej zdjęć na moim fanpagu w komentarzu,podaję link https://www.facebook.com/dziewiona83/photos/a.1055824331158431.1073741828.1055069167900614/1374272185980309/?type=3&theater

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek z jajkami i szczypiorkiem.Przepis pochodzi ze strony rosyjskiej:-) Mam nadzieje,że dobrze przetłumaczyłam,w każdym bądź razie mi się udał;-)Po naszemu to omlet;-) - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie skrzydełka w coli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej