Placek z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

12

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

2 łyżki

12 dekagramów

15 dekagramów

1 opakowanie

dodatki:

2 dekagramy

2 łyżki

krem:

1 sztuka

0.5 opakowania

10 dekagramów

1 sztuka

75 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Biszkopt: Żółtka utrzeć z cukrem i wodą, dodać mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę.

Krok 3

Wymieszać.

Krok 4

Włożyć ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą.

Krok 5

Upiec.

Krok 6

Krem: Utrzeć Kasię, żółtko i cukier puder.

Krok 7

Dodać stopniowo twarożek i jeszcze ucierać.

Krok 8

Masę rozsmarować na zimnym placku i na niej ułożyć umyte i osączone z wody truskawki.

Krok 9

Rozpuścić galaretkę, przestudzić, a gdy zacznie gęstnieć, zalać truskawki.

Krok 10

Placek wstawić do lodówki, aby galaretka i krem stężały.

Krok 11

Kroić ostrym nożem dość duże kwadraty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej