Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką

Autor: Piotrek Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

5 plastrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.

Krok 2

Boczek kroimy w drobną kostkę, a pietruszke siekamy i wsypujemy do mieszanki na placki, dokładnie mieszamy.

Krok 3

Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, można je podać z sosem pieczarkowym. Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.

0

Opinie o przepisie

Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej