Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

5 plastrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.

Krok 2

Boczek kroimy w drobną kostkę, a pietruszke siekamy i wsypujemy do mieszanki na placki, dokładnie mieszamy.

Krok 3

Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, można je podać z sosem pieczarkowym. Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pałki kurczaka w kapuście
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej