Podudzia kurczaczka z majerankiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka Knorr i obsmażamy na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą ,kostką czosnkową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .

Krok 3

Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej