Podudzia kurczaczka z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia kurczaczka z majerankiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka Knorr i obsmażamy na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą ,kostką czosnkową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .

Krok 3

Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej