Podudzia kurczaczka z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia kurczaczka z majerankiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

17 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka Knorr i obsmażamy na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą ,kostką czosnkową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .

Krok 3

Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Udka pieczone z ryżem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej