Podudzia kurczaczka z majerankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Podudzia kurczaczka z majerankiem

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podudzia myjemy osuszamy. Doprawiamy przyprawą do kurczaka Knorr i obsmażamy na patelni na złoty kolor.

Krok 2

Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą ,kostką czosnkową i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .

Krok 3

Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Podudzia kurczaczka z majerankiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej