
Składniki
2 sztuki
null
null
250 gramów
2 sztuki
null
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
0.5 sztuki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrojoną kiełbasę i cebule podsmaż na oleju.
Krok 2
Poszatkowana i osoloną kapustę duś 15 minut na oleju.
Krok 3
Obrane ogórki pokrój w kostkę wraz z pomidorami, papryką i pieczarkami, wsyp do kapusty i obficie skrop maggi.
Krok 4
Dołóż kiełbasę z cebulą i przypraw, duś 20 minut, do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej