Pokusa kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pokusa kapuściana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

250 gramów

2 sztuki

null

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną kiełbasę i cebule podsmaż na oleju.

Krok 2

Poszatkowana i osoloną kapustę duś 15 minut na oleju.

Krok 3

Obrane ogórki pokrój w kostkę wraz z pomidorami, papryką i pieczarkami, wsyp do kapusty i obficie skrop maggi.

Krok 4

Dołóż kiełbasę z cebulą i przypraw, duś 20 minut, do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej