Pokusa kapuściana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pokusa kapuściana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

250 gramów

2 sztuki

null

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

0.5 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojoną kiełbasę i cebule podsmaż na oleju.

Krok 2

Poszatkowana i osoloną kapustę duś 15 minut na oleju.

Krok 3

Obrane ogórki pokrój w kostkę wraz z pomidorami, papryką i pieczarkami, wsyp do kapusty i obficie skrop maggi.

Krok 4

Dołóż kiełbasę z cebulą i przypraw, duś 20 minut, do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pokusa kapuściana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka uniwersalna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej