Polędwica wieprzowa w orzechowym sosie
średnie
11 osób zapisało

Składniki
1.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować marynatę do natarcia mięsa mieszając 1/4 szklanki oleju z miodem, papryka, pieprzem mielonym, Delikatem w płynie. Natrzeć mięso i zostawić na 1 godzinę.
Krok 2
Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć polędwicę na rumiano z obu stron. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić przy uchylonej pokrywce 45 minut.
Krok 3
Wyjąć mięso i odłożyć by odetchnęło.
Krok 4
Do sosu ( powinno go zostać ok. 1/2 szklanki ) dolać śmietankę - zagotować. Doprawić do smaku Delikatem uniwersalnym i pieprzem.
Krok 5
Polędwicę pokroić w ukośne plastry , polewać sosem .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej