PRZEPISY.PL
Polędwica wieprzowa w orzechowym sosie  - autor: Grażyna Molak

Polędwica wieprzowa w orzechowym sosie

  • 60
  • 3
  • Średnie
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • polędwica wieprzowa1 szt
  • masło2 łyżki
  • olej z pestek winogron0.25 szklanki
  • słodka śmietanka 18 %0.5 szklanki
  • miód1 łyżeczka
  • Krok 1

    Przygotować marynatę do natarcia mięsa mieszając 1/4 szklanki oleju z miodem, papryka, pieprzem mielonym, Delikatem w płynie. Natrzeć mięso i zostawić na 1 godzinę.
  • Krok 2

    Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć polędwicę na rumiano z obu stron. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić przy uchylonej pokrywce 45 minut.
  • Krok 3

    Wyjąć mięso i odłożyć by odetchnęło.
  • Krok 4

    Do sosu ( powinno go zostać ok. 1/2 szklanki ) dolać śmietankę - zagotować. Doprawić do smaku Delikatem uniwersalnym i pieprzem.
  • Krok 5

    Polędwicę pokroić w ukośne plastry , polewać sosem .

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

25
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
215
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
146
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
667
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe