Składniki
1.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżeczki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 szczypta
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować marynatę do natarcia mięsa mieszając 1/4 szklanki oleju z miodem, papryka, pieprzem mielonym, Delikatem w płynie. Natrzeć mięso i zostawić na 1 godzinę.
Krok 2
Rozgrzać na patelni olej i obsmażyć polędwicę na rumiano z obu stron. Przełożyć do garnka, podlać wodą i dusić przy uchylonej pokrywce 45 minut.
Krok 3
Wyjąć mięso i odłożyć by odetchnęło.
Krok 4
Do sosu ( powinno go zostać ok. 1/2 szklanki ) dolać śmietankę - zagotować. Doprawić do smaku Delikatem uniwersalnym i pieprzem.
Krok 5
Polędwicę pokroić w ukośne plastry , polewać sosem .
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej