Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
500 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Pokroić polędwicę w plastry, włożyć do miski i zalać sosem sojowym. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyć polędwicę. Po obsmażeniu z jednej strony posypać rozkruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i smażyć krótko z drugiej strony.
Krok 3
Wyjąć mięso na talerz. Makaron przełożyć na patelnie i wymieszać z sosem powstałym z pieczenia mięsa.
Krok 4
Makaron wyłożyć na talerz, poukładać mięso. Posypać świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej