Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pokroić polędwicę w plastry, włożyć do miski i zalać sosem sojowym. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyć polędwicę. Po obsmażeniu z jednej strony posypać rozkruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i smażyć krótko z drugiej strony.

Krok 3

Wyjąć mięso na talerz. Makaron przełożyć na patelnie i wymieszać z sosem powstałym z pieczenia mięsa.

Krok 4

Makaron wyłożyć na talerz, poukładać mięso. Posypać świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placuszki z cukinii - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej