Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pokroić polędwicę w plastry, włożyć do miski i zalać sosem sojowym. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyć polędwicę. Po obsmażeniu z jednej strony posypać rozkruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i smażyć krótko z drugiej strony.

Krok 3

Wyjąć mięso na talerz. Makaron przełożyć na patelnie i wymieszać z sosem powstałym z pieczenia mięsa.

Krok 4

Makaron wyłożyć na talerz, poukładać mięso. Posypać świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej