Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pokroić polędwicę w plastry, włożyć do miski i zalać sosem sojowym. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyć polędwicę. Po obsmażeniu z jednej strony posypać rozkruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i smażyć krótko z drugiej strony.

Krok 3

Wyjąć mięso na talerz. Makaron przełożyć na patelnie i wymieszać z sosem powstałym z pieczenia mięsa.

Krok 4

Makaron wyłożyć na talerz, poukładać mięso. Posypać świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone ziemniaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej