Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

1

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Pokroić polędwicę w plastry, włożyć do miski i zalać sosem sojowym. Na patelni rozgrzac olej i podsmazyć polędwicę. Po obsmażeniu z jednej strony posypać rozkruszoną Mini Kostką Czosnek Knorr i smażyć krótko z drugiej strony.

Krok 3

Wyjąć mięso na talerz. Makaron przełożyć na patelnie i wymieszać z sosem powstałym z pieczenia mięsa.

Krok 4

Makaron wyłożyć na talerz, poukładać mięso. Posypać świeżo zmielonym zielonym pieprzem i Mini kostką Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki cielęce w zielonym pieprzu na makaronie razowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej