
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w dość grube plastry. Plastry pomidora układamy na talerzu lub półmisku.
Krok 2
Każdy plasterek pomidora oprószamy przyprawami. Na każdym plasterku pomidora rozsmarowujemy łyżeczkę majonezu.
Krok 3
Ser żółty ścieramy na tarce. Łyżeczkę sera nakładamy na każdy plaster pomidora. Dekorujemy kosteczka pomidora.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































