Pomidory z serem na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z serem na przystawkę

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w dość grube plastry. Plastry pomidora układamy na talerzu lub półmisku.

Krok 2

Każdy plasterek pomidora oprószamy przyprawami. Na każdym plasterku pomidora rozsmarowujemy łyżeczkę majonezu.

Krok 3

Ser żółty ścieramy na tarce. Łyżeczkę sera nakładamy na każdy plaster pomidora. Dekorujemy kosteczka pomidora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej