
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
10 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w dość grube plastry. Plastry pomidora układamy na talerzu lub półmisku.
Krok 2
Każdy plasterek pomidora oprószamy przyprawami. Na każdym plasterku pomidora rozsmarowujemy łyżeczkę majonezu.
Krok 3
Ser żółty ścieramy na tarce. Łyżeczkę sera nakładamy na każdy plaster pomidora. Dekorujemy kosteczka pomidora.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej