Pomidory z serem na przystawkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidory z serem na przystawkę

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w dość grube plastry. Plastry pomidora układamy na talerzu lub półmisku.

Krok 2

Każdy plasterek pomidora oprószamy przyprawami. Na każdym plasterku pomidora rozsmarowujemy łyżeczkę majonezu.

Krok 3

Ser żółty ścieramy na tarce. Łyżeczkę sera nakładamy na każdy plaster pomidora. Dekorujemy kosteczka pomidora.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidory z serem na przystawkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej