
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój na długie, podłużne kawałki. Gotuj przez kilka minut w rondlu, po czym zdejmij z gazu.
Krok 2
Wymieszaj majonez i musztardę. Proporcje musztardy i majonezu zależą od twoich preferencji, ale dominować powinna musztarda.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami cieplej wody i dodaj do musztardowego sosu, połącz.
Krok 4
Następnie pory polej sosem ( nie powinny one być gorące, nie mogą jednak być zimne). Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































