Pory w sosie majonezowo- musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w sosie majonezowo- musztardowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój na długie, podłużne kawałki. Gotuj przez kilka minut w rondlu, po czym zdejmij z gazu.

Krok 2

Wymieszaj majonez i musztardę. Proporcje musztardy i majonezu zależą od twoich preferencji, ale dominować powinna musztarda.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami cieplej wody i dodaj do musztardowego sosu, połącz.

Krok 4

Następnie pory polej sosem ( nie powinny one być gorące, nie mogą jednak być zimne). Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej