Pory w sosie majonezowo- musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w sosie majonezowo- musztardowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój na długie, podłużne kawałki. Gotuj przez kilka minut w rondlu, po czym zdejmij z gazu.

Krok 2

Wymieszaj majonez i musztardę. Proporcje musztardy i majonezu zależą od twoich preferencji, ale dominować powinna musztarda.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami cieplej wody i dodaj do musztardowego sosu, połącz.

Krok 4

Następnie pory polej sosem ( nie powinny one być gorące, nie mogą jednak być zimne). Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z ryżu
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej