
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój na długie, podłużne kawałki. Gotuj przez kilka minut w rondlu, po czym zdejmij z gazu.
Krok 2
Wymieszaj majonez i musztardę. Proporcje musztardy i majonezu zależą od twoich preferencji, ale dominować powinna musztarda.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami cieplej wody i dodaj do musztardowego sosu, połącz.
Krok 4
Następnie pory polej sosem ( nie powinny one być gorące, nie mogą jednak być zimne). Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej