Pory w sosie majonezowo- musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w sosie majonezowo- musztardowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój na długie, podłużne kawałki. Gotuj przez kilka minut w rondlu, po czym zdejmij z gazu.

Krok 2

Wymieszaj majonez i musztardę. Proporcje musztardy i majonezu zależą od twoich preferencji, ale dominować powinna musztarda.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami cieplej wody i dodaj do musztardowego sosu, połącz.

Krok 4

Następnie pory polej sosem ( nie powinny one być gorące, nie mogą jednak być zimne). Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w sosie majonezowo- musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej