Porzeczkowa pokusa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

26 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

25 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szklanka

500 gramów

4 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ze składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części.

Krok 2

Pierwszą wyłożyć na blaszkę (prostokątną) wyłożoną pergaminem, nakłuć widelcem.

Krok 3

Lekko rozgniecione widelcem porzeczki wyłożyć na pierwszą część ciasta, posypać 4-5 łyżkami cukru i 3-4 łyżkami bułki tartej.

Krok 4

Przykryć drugą częścią ciasta.

Krok 5

Wierzch posmarować białkiem i posypać cukrem waniliowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Porzeczkowa pokusa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej