Trufle kakaowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Trufle kakaowe

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 szklanka

4 opakowania

3 łyżki

2 łyżki

1 garść

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło w temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę.

Krok 2

Następnie rozkrusz herbatniki Petit Beurre przy użyciu blendera.

1

Opinie o przepisie

  • bernika bernika

    bernika bernika , 05.07.2020

    Piekne zdjęcie ściągnięt z bloga Olgasmile ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Trufle kakaowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej