
Składniki
25 dekagramów
1 szklanka
4 opakowania
3 łyżki
2 łyżki
1 garść
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło w temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem pudrem na gładką masę.
Krok 2
Następnie rozkrusz herbatniki Petit Beurre przy użyciu blendera.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej