
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść, a następnie skrop sokiem z cytryny i włóż do lodówki.
Krok 2
Cebulę posiekaj i uduś na części masła.
Krok 3
Dodaj rybę, sól i pieprz. Dorzuć połowę pokrojonych ziół.
Krok 4
Rybę przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop masłem i polej winem. Piecz 35 minut w piekarniku.
Krok 5
Dodaj pozostałe zioła, sok z cytryny i zieloną pietruszkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej