
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
50 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
100 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść, a następnie skrop sokiem z cytryny i włóż do lodówki.
Krok 2
Cebulę posiekaj i uduś na części masła.
Krok 3
Dodaj rybę, sól i pieprz. Dorzuć połowę pokrojonych ziół.
Krok 4
Rybę przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop masłem i polej winem. Piecz 35 minut w piekarniku.
Krok 5
Dodaj pozostałe zioła, sok z cytryny i zieloną pietruszkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























