Pstrąg duszony w ziołach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg duszony w ziołach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

100 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść, a następnie skrop sokiem z cytryny i włóż do lodówki.

Krok 2

Cebulę posiekaj i uduś na części masła.

Krok 3

Dodaj rybę, sól i pieprz. Dorzuć połowę pokrojonych ziół.

Krok 4

Rybę przełóż do żaroodpornego naczynia, skrop masłem i polej winem. Piecz 35 minut w piekarniku.

Krok 5

Dodaj pozostałe zioła, sok z cytryny i zieloną pietruszkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg duszony w ziołach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Blok czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej