Ptysie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 mililitrów

160 gramów

100 gramów

4 sztuki

1 szczypta

nadzienie:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Do garnka wlewamy wodę dodajemy Kasie i solimy.

Krok 3

Całosc zagotowujemy odstawiamy z palnika powoli dodajemy mąke i energicznie mieszamy,aż ciasto zacznie odklejac się od naczynia.

Krok 4

Odstawiamy do przestygniecia miedzyczasie ubijamy kremówke i wstawiamy ją do lodówki.

Krok 5

Do zimnego ciasta wbijamy jaja i wyrabiamy do jednolitej masy.

Krok 6

Nagrzewamy piekarnik w tym czasie na blache wyłożoną papierem do pieczenia łyżką tworzymy ptysie ( 1 łyżka= 1 ptyś) wstawiamy do piekarnika i pieczemy.

Krok 7

Po upieczeniu ptysie muszą przestygnac i dopiero wtedy wypełniamy je kremówką. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
12 osób ogląda przepis:
Frytki domowe z sosem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej