Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżka
150 gramów
4 sztuki
1 kilogram
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W filetach robimy kieszonki i nacieramy je Delikatem i pieprzem.
Krok 2
Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy rozgnieciony czosnek, gałkę oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy do czasu aż woda ze szpinaku odparuje a następnie dodajemy mascarpone.
Krok 3
Filety faszerujemy szpinakowym farszem i każdy filet zawijamy w naoliwiony kawałek folii. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Wyjmujemy z foli i kroimy po około 15 minutach od wyjęcia z piekarnika.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej