Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 łyżka
2 szczypty
1 łyżeczka
1 łyżka
150 gramów
4 sztuki
1 kilogram
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W filetach robimy kieszonki i nacieramy je Delikatem i pieprzem.
Krok 2
Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy rozgnieciony czosnek, gałkę oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy do czasu aż woda ze szpinaku odparuje a następnie dodajemy mascarpone.
Krok 3
Filety faszerujemy szpinakowym farszem i każdy filet zawijamy w naoliwiony kawałek folii. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Wyjmujemy z foli i kroimy po około 15 minutach od wyjęcia z piekarnika.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































