Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

4

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 kilogram

150 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W filetach robimy kieszonki i nacieramy je Delikatem i pieprzem.

Krok 2

Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy rozgnieciony czosnek, gałkę oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy do czasu aż woda ze szpinaku odparuje a następnie dodajemy mascarpone.

Krok 3

Filety faszerujemy szpinakowym farszem i każdy filet zawijamy w naoliwiony kawałek folii. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Wyjmujemy z foli i kroimy po około 15 minutach od wyjęcia z piekarnika.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej