Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

6

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżka

150 gramów

4 sztuki

1 kilogram

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W filetach robimy kieszonki i nacieramy je Delikatem i pieprzem.

Krok 2

Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy rozgnieciony czosnek, gałkę oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy do czasu aż woda ze szpinaku odparuje a następnie dodajemy mascarpone.

Krok 3

Filety faszerujemy szpinakowym farszem i każdy filet zawijamy w naoliwiony kawałek folii. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Wyjmujemy z foli i kroimy po około 15 minutach od wyjęcia z piekarnika.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej