Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

4

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 kilogram

150 gramów

2 sztuki

1 łyżka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W filetach robimy kieszonki i nacieramy je Delikatem i pieprzem.

Krok 2

Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy rozgnieciony czosnek, gałkę oraz sól i pieprz do smaku. Gotujemy do czasu aż woda ze szpinaku odparuje a następnie dodajemy mascarpone.

Krok 3

Filety faszerujemy szpinakowym farszem i każdy filet zawijamy w naoliwiony kawałek folii. Pieczemy godzinę w 200 stopniach. Wyjmujemy z foli i kroimy po około 15 minutach od wyjęcia z piekarnika.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety faszerowane szpinakiem i mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej