Rolada z musem truskawkowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

mus truskawkowy:

300 gramów

3 łyżki

bita śmietana:

400 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier, cukier waniliowy. I ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.

Krok 2

Następnie dodawać na przemian żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Ciasto wlać na blachę wyłożoną pergaminem i upiec.

Krok 3

Kremówka: Śmietanę kremówkę delikatnie ubić dodać śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Ubić.

Krok 4

Mus truskawkowy. Do truskawek dodać cukier, postawić na małym ogniu wymieszać i odparować.

Krok 5

Wykonanie: Po wyjęciu z piekarnika ciasto biszkoptowe wykładamy na wilgotną ściereczkę wierzchem na spód, zdejmujemy pergamin i od razu ciepłe rolujemy razem ze ściereczką.

Krok 6

Ciasto rozwinąć posmarować musem truskawkowym, nałożyć śmietanę i ponownie zwinąć. Wierz rolady smarujemy śmietaną i posypujemy płatkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej