Rolada z musem truskawkowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

mus truskawkowy:

300 gramów

3 łyżki

bita śmietana:

400 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo wsypując cukier, cukier waniliowy. I ubijać do uzyskania kremowej konsystencji.

Krok 2

Następnie dodawać na przemian żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając. Ciasto wlać na blachę wyłożoną pergaminem i upiec.

Krok 3

Kremówka: Śmietanę kremówkę delikatnie ubić dodać śmietan-fix wymieszany z cukrem pudrem. Ubić.

Krok 4

Mus truskawkowy. Do truskawek dodać cukier, postawić na małym ogniu wymieszać i odparować.

Krok 5

Wykonanie: Po wyjęciu z piekarnika ciasto biszkoptowe wykładamy na wilgotną ściereczkę wierzchem na spód, zdejmujemy pergamin i od razu ciepłe rolujemy razem ze ściereczką.

Krok 6

Ciasto rozwinąć posmarować musem truskawkowym, nałożyć śmietanę i ponownie zwinąć. Wierz rolady smarujemy śmietaną i posypujemy płatkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z musem truskawkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej