Rozgrzewające ciasto korzenne

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

52 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

250 gramów

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 2

Zmielone orzechy wymieszaj z cynamonem, goździkami i imbirem.

Krok 3

Miękką Kasię utrzyj z cukrem.

Krok 4

Do utartej Kasi dodawaj, ciągle ubijając, jajka, na przemian z orzechami.

Krok 5

Na koniec wsyp mąkę i wlej rum.

Krok 6

Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką formy keksowej i piecz w 180 st. C około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek jogurtowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej