Rozgrzewające ciasto korzenne

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

250 gramów

1 szklanka

2 łyżeczki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 2

Zmielone orzechy wymieszaj z cynamonem, goździkami i imbirem.

Krok 3

Miękką Kasię utrzyj z cukrem.

Krok 4

Do utartej Kasi dodawaj, ciągle ubijając, jajka, na przemian z orzechami.

Krok 5

Na koniec wsyp mąkę i wlej rum.

Krok 6

Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 7

Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i obsypanej mąką formy keksowej i piecz w 180 st. C około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewające ciasto korzenne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej